Bief­stuk stro­ga­noff met zelf­ge­maak­te fri­tes

Heerlijke malse biefstuk met knapperige Vlaamse friet: daar wordt toch iedereen blij van?

(29) waardeer
hoofdgerecht Heerlijke malse biefstuk met knapperige Vlaamse friet: daar wordt toch iedereen blij van? 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
  2. Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat het bakvet zitten. Laat de biefstukken op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten en fruit in het achtergebleven bakvet 2 min. op laag vuur. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Voeg toe aan de sjalot en bak nog 3 min.
  4. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de mosterd toe. Laat op laag vuur 2 min. sudderen. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de frites over een schaaltje per persoon. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de frites. Snijd de peterselie fijn. Voeg het biefstukvocht op het bord toe aan de saus, meng erdoor en verdeel over de biefstuk. Bestrooi met de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk stroganoff met zelfgemaakte frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk stro­ga­noff met zelf­ge­maak­te fri­tes

1
1
  • 700 g verse Vlaamse friet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout.

2
2

Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

3
3
  • 4 biefstukken
  • 50 g ongezouten boter

Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4

Neem uit de pan, laat het bakvet zitten. Laat de biefstukken op een bord onder aluminiumfolie rusten.

5
5
  • 3 sjalotten

Snipper ondertussen de sjalotten en fruit in het achtergebleven bakvet 2 min. op laag vuur.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons

Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Voeg toe aan de sjalot en bak nog 3 min.

7
7
  • ½ runderbouillontablet
  • 2 tl Franse mosterd

Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de mosterd toe. Laat op laag vuur 2 min. sudderen.

8
8
  • 200 g zuivelspread naturel

Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de frites over een schaaltje per persoon. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de frites.

10
10
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Voeg het biefstukvocht op het bord toe aan de saus, meng erdoor en verdeel over de biefstuk. Bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.