An­dij­vie­stamp met worst­jes en wor­tel

Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak.

(24) waardeer
hollands hoofdgerecht Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak. 4 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worstjes en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe. Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor. Verdeel de andijviestamp en worstjes over de borden en schep de worteltjes erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 40 2016 , Allerhande Box week 3 2017 , Allerhande Box Week 51 2017

Andijviestamp met worstjes en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp met worst­jes en wor­tel

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 uien
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 Lincolnshire-braadworsten

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur in 5 min. rondom aan.

3
3
  • 4 tl gedroogde tijm

Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worstjes en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 1 tl curry madras
  • 100 ml water

Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe.

5
5

Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.

6
6

Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op.

7
7
  • 400 g koelverse gesneden andijvie
  • 100 ml halfvolle melk

Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor.

8
8

Verdeel de andijviestamp en worstjes over de borden en schep de worteltjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.