Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met kik­ker­erw­ten en Ca­ta­laan­se worst

Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt.

(13) waardeer
hoofdgerecht Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt. 2 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Halveer de knoflook in de lengte. Pers de helft hiervan met de knoflookpers boven de aubergine. Besprenkel met 4/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend koud water.
  5. Doe de kikkererwten bij de tomaten en stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het tomaten-kikkererwtenmengsel over de borden. Bestrooi de aubergine met de munt en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Allerhande Box week 37 2016 , Receptkaart 2018 week 21-22

Gebakken aubergine met kikkererwten en Catalaanse worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met kik­ker­erw­ten en Ca­ta­laan­se worst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook in de lengte. Pers de helft hiervan met de knoflookpers boven de aubergine.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.

5
5
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 190 g Tasty Tom trostomaten

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.

7
7
  • ½ el milde olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.

8
8
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend koud water.

9
9
  • 1 tl azijn

Doe bij de tomaten en stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 7½ g verse munt

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het tomaten-kikkererwtenmengsel over de borden. Bestrooi de aubergine met de munt en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.