Var­kens­haas met fri­tes & ai­oli

De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit.

(27) waardeer
hoofdgerecht De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit. 4 personen
4 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten fijn en de tomaten in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.
  3. Meng in een kom de sjalot, tomaat, komkommer en paprika met het opgevangen vocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng de olie met de al-andalus en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  5. Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er het water door. Snijd elk stuk vlees in 4 schuine stukken en verdeel over de borden. Serveer met de frites, komkommersalsa en aioli.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Allerhande Box week 37 2016 , Allerhande Box week 25 2017 , Allerhande Box Week 25 2018

Varkenshaas met frites & aioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met fri­tes & ai­oli

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g verse Vlaamse friet

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 1½ tl gerookt paprikapoeder

Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en eventueel zout.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 300 g snoepgroente tomatenmix

Snijd ondertussen de sjalotten fijn en de tomaten in kwarten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.

7
7

Meng in een kom de sjalot, tomaat, komkommer en paprika met het opgevangen vocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 540 g varkenshaas
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus

Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng de olie met de al-andalus en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee.

9
9

Verhit de grillpan en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

10
10
  • ½ teen knoflook
  • 4 el mayonaise
  • ½ el water

Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er het water door.

11
11

Snijd elk stuk vlees in 4 schuine stukken en verdeel over de borden. Serveer met de frites, komkommersalsa en aioli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.