Schar­rel­ki­preep­jes met ge­meng­de groen­ten

Krieltjes erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Krieltjes erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt. 4 personen
3 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kipdijfilet en ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
  2. Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de krieltjes met eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de champignons, doperwten en worteltjes toe aan de kip en bak 7 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de krieltjes erdoor en serveer.

bereidingstip:

Maak champignons nooit schoon onder stromend water, maar veeg ze schoon met een keukenpapiertje. Champignons nemen makkelijk water op en dat gaat ten koste van de smaak.

bereidingstip:

Verdubbel de hoeveelheden van de groenten, spekreepjes en kipdijfilet en bewaar de helft afgedekt in de koelkast. Gebruik de volgende dag voor een quiche met kip en groente. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande..

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 09 - Koken voor kids, Allerhande Box week 8 2017, Allerhande Box week 31 2017

Scharrelkipreepjes met gemengde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schar­rel­ki­preep­jes met ge­meng­de groen­ten

1
1
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 ui

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Maak ondertussen de ui schoon en snipper.

2
2
  • 380 g kipdijfilet
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kipdijfilet en ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 900 g kleine krieltjes

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

5
5
  • 400 g worteltjes en doperwten

Voeg de champignons, doperwten en worteltjes toe aan de kip en bak 7 min. mee. Schep regelmatig om.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de krieltjes erdoor en serveer.

bereidingstip:

Maak champignons nooit schoon onder stromend water, maar veeg ze schoon met een keukenpapiertje. Champignons nemen makkelijk water op en dat gaat ten koste van de smaak.

bereidingstip:

Verdubbel de hoeveelheden van de groenten, spekreepjes en kipdijfilet en bewaar de helft afgedekt in de koelkast. Gebruik de volgende dag voor een quiche met kip en groente. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande..

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.