Bief­stuk met bo­nen-ra­dijs­sa­la­de & ge­meng­de aard­ap­pel­tjes

Een klassieker uit eigen keuken.

(13) waardeer
hoofdgerecht Een klassieker uit eigen keuken. 2 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water met wat zout aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakjes van 1 cm breed. Voeg als het water kookt de aardappel toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitdampen.
  2. Breng ondertussen een andere pan ruim water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm en kook ze in 8 min. beetgaar. Maak ondertussen de sjalot schoon. Snipper deze en voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Giet af.
  3. Verhit een koeken- of hapjespan en doe er 1 el olie en 1 el boter in. Bak de aardappel in 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Verhit een koekenpan met 1/2 el olie en de rest van de boter. Bestrooi de biefstuk met de lemon pepper en zout en bak in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord.
  5. Verwijder ondertussen het groen van het halve bosje radijsjes, was ze en snijd in partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en de mosterd. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Meng de radijs met de snijbonen, de rucola en de dressing. Serveer de salade met de biefstuk en de gebakken aardappelen.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2016 , Allerhande Box week 28 2017 , Allerhande Box Week 44 2018 , Allerhande Box Week 20 2018

Biefstuk met bonen-radijssalade & gemengde aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met bo­nen-ra­dijs­sa­la­de & ge­meng­de aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 500 g AH Excellent Pommes Rouge aardappelen

Breng een pan ruim water met wat zout aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakjes van 1 cm breed.

2
2

Voeg als het water kookt de aardappel toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitdampen.

3
3
  • 200 g verse snijbonen

Breng ondertussen een andere pan ruim water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm en kook ze in 8 min. beetgaar.

4
4
  • 1 sjalot

Maak ondertussen de sjalot schoon. Snipper deze en voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Giet af.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el ongezouten boter

Verhit een koeken- of hapjespan en doe er de olie en boter in.

6
6

Bak de aardappel in 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7
  • ½ el traditionele olijfolie
  • ½ el ongezouten boter
  • 2 biefstukken
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper

Verhit een koekenpan met de olie en de rest van de boter. Bestrooi de biefstuk met de lemon pepper en zout en bak in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin.

8
8

Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord.

9
9
  • ½ bosje radijs

Verwijder ondertussen het groen van het halve bosje radijsjes, was ze en snijd in partjes.

10
10
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 1 tl azijn
  • 1 tl Franse mosterd

Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en de mosterd. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

11
11
  • 40 g rucola

Meng de radijs met de snijbonen, de rucola en de dressing. Serveer de salade met de biefstuk en de gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.