Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

Een bord vol vrolijke kleuren.

(98) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een bord vol vrolijke kleuren. 4 personen
4 98

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in de lengte in vieren en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. uit.
  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de tomaten. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 2 el bakvet in de pan en bak hierin de ui 2 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 2 min. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.
  4. Giet de pasta af en schep met de chorizo door de roomsaus. Breng op smaak met peper. Schep de rucola erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Houd je wel van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe aan je pastasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans , Allerhande Box week 36 2016 , Allerhande Box week 17 2017 , Allerhande Box Week 12 2018

Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 200 g chorizo pamplona

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in de lengte in vieren en snijd in stukjes.

3
3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. uit.

4
4
  • 2 rode uien
  • 500 g snoepgroente tomatenmix

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de tomaten. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 250 ml kookzuivel

Laat 2 el bakvet in de pan en bak hierin de ui 2 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 2 min. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.

6
6

Giet de pasta af en schep met de chorizo door de roomsaus. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 75 g rucola
  • 40 g Italian flakes kaas

Schep de rucola erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Houd je wel van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe aan je pastasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.