Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met luch­ti­ge cous­cous

In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is. 2 personen
3 27

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, de helft van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.
  2. Was ondertussen de venkelknol. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel met de knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomaatstukjes en wat peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min.
  3. Snijd ondertussen de pangasiusfilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkel.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en snijd in partjes. Bestrooi de visstoof met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 31 2017, Allerhande Box week 12 2017

Mediterrane visstoof met luchtige couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met luch­ti­ge cous­cous

1
1
  • 150 ml water
  • 150 g couscous
  • 1 el olijfolie

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, de helft van de olie en eventueel zout toe.

2
2

Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.

3
3
  • 1 venkelknol

Was ondertussen de venkelknol. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 1 teen knoflook

Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel met de knoflook en komijn 5 min.

6
6
  • 425 g polpa (tomaatstukjes)

Voeg de tomaatstukjes en wat peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min.

7
7
  • 260 g pangasiusfilets

Snijd ondertussen de pangasiusfilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkel.

8
8
  • 1 zakje krulpeterselie
  • 1 stuk citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en snijd in partjes.

9
9

Bestrooi de visstoof met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.