Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is.

(33) waardeer
mediterraan hoofdgerecht In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is. 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, de helft van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik. Verwijder de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de knol in dunne parten.
  2. Snijd de kno’flook f’ijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel met de kno’look en komijn 5 min. Voeg de tomaatstukjes en wat peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min. Snijd ondertussen de pangasius’ilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkelstoof om te garen. Snijd ondertussen de peterselie ’fijn. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de visstoof met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 10 - Uit eigen keuken , Allerhande Box week 31 2017 , Allerhande Box week 12 2017

Mediterrane visstoof met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

1
1
  • 300 water
  • 300 g couscous
  • 2 el traditionele olijfolie

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, olie en eventueel zout toe.

2
2

Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.

3
3
  • 2 venkelknollen

Verwijder de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de knol in dunne parten.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Snijd de kno’flook f’ijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel met de kno’look en komijn 5 min.

5
5
  • 850 Mutti polpa in blik

Voeg de tomaatstukjes en wat peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min.

6
6
  • 680 g verse pangasiusfilets

Snijd ondertussen de pangasius’ilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkelstoof om te garen.

7
7
  • 60 g verse krulpeterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie ’fijn. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de visstoof met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.