Ge­krui­de run­der­steak de boeuf met Fran­se roer­bak­groen­te en rijst

Gekruid, gegrild en geroerbakt = genieten!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Gekruid, gegrild en geroerbakt = genieten! 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg een kwart van de crème fraîche en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven.
  3. Meng ondertussen de rest van de olie met de Provençaalse kruiden en een snufje zout en bestrijk hiermee de steaks de boeuf. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8-10 min gaar. Keer halverwege.
  4. Maak ondertussen de knoflook schoon en pers de teen boven de rest van de crème fraîche. Meng erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groente erbij. Snijd het vlees in reepjes en verdeel erover. Serveer de crème fraîche met knoflook apart erbij.

bereidingstip:

Steak de boeuf kun je ook op de barbecue grillen. Houd dezelfde bereidingstijd aan als in het recept.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 34 2016, Allerhande Box week 2 2017

Gekruide rundersteak de boeuf met Franse roerbakgroente en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de run­der­steak de boeuf met Fran­se roer­bak­groen­te en rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe.

2
2

Kook met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Franse roerbakgroente

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 30 g crème fraîche light
  • 50 ml water

Verkruimel het bouillontablet erover en voeg de crème fraîche en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 3 tl Provençaalse kruiden
  • 4 steaks de boeuf

Meng ondertussen de olie met de Provençaalse kruiden en een snufje zout en bestrijk hiermee de steaks de boeuf.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8-10 min gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • 220 g crème fraîche light

Maak ondertussen de knoflook schoon en pers de teen boven de rest van de crème fraîche. Meng erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groente erbij. Snijd het vlees in reepjes en verdeel erover. Serveer de crème fraîche met knoflook apart erbij.

bereidingstip:

Steak de boeuf kun je ook op de barbecue grillen. Houd dezelfde bereidingstijd aan als in het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.