Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

Zweedse gehaktballetjes op z'n Italiaans.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zweedse gehaktballetjes op z'n Italiaans. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • dunschiller
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Maak de uien schoon en snijd in parten. Houd uit de kruidenmix eventueel voor elk bord een klein takje tijm achter voor de garnering. Verdeel de tomaten en uien over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ongepelde knoflook en de blaadjes van de kruiden ertussen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Leg na 10 min. de gehaktballetjes ertussen.
  2. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de spaghetti mee.
  3. Neem de bakplaat uit de oven. Doe de tomaten, ui en kruiden met de tomatenpuree in een hoge beker. Druk de knoflook uit het velletje en voeg toe. Zet de gehaktballetjes tot gebruik terug in de oven om ze warm te houden, maar zet de oven uit. Pureer de tomaten, ui, kruiden en knoflook met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan. Meng de tomatensaus erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer eventueel met de achtergehouden takjes tijm.

bereidingstip:

De aangegeven oventijden zijn bedoeld voor een elektrische oven. Het zijn indicaties, de exacte bereidingstijd varieert per oven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 32 2016, Allerhande Box week 1 2017

Volkorenspaghetti met tomatensaus en Zweedse balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook.

3
3
  • 1 schaal tomaten
  • 2 uien

Was de tomaten en snijd ze in vieren. Maak de uien schoon en snijd in parten.

4
4
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Houd uit de kruidenmix eventueel voor elk bord een klein takje tijm achter voor de garnering.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Verdeel de tomaten en uien over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ongepelde knoflook en de blaadjes van de kruiden ertussen.

Tip: Houd eventueel voor elk bord een klein takje tijm achter voor garnering.

6
6
  • 4 el olijfolie
  • 360 g Zweedse gehaktballetjes

Besprenkel met de olie en bestrooi naar smaak met peper. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Leg na 10 min. de gehaktballetjes ertussen.

7
7
  • 300 g volkoren spaghetti

Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

8
8
  • 1 stronk broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes.

9
9

Kook de broccoli de laatste 3 min. met de spaghetti mee.

10
10
  • 70 g tomatenpuree

Neem de bakplaat uit de oven. Doe de tomaten, ui en kruiden met de tomatenpuree in een hoge beker. Druk de knoflook uit het velletje en voeg toe.

11
11

Zet de gehaktballetjes tot gebruik terug in de oven om ze warm te houden, maar zet de oven uit.

12
12

Pureer de tomaten, ui, kruiden en knoflook met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan. Meng de tomatensaus erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe.

14
14

Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer eventueel met de achtergehouden takjes tijm.

bereidingstip:

De aangegeven oventijden zijn bedoeld voor een elektrische oven. Het zijn indicaties, de exacte bereidingstijd varieert per oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.