bewaar
Paprikapaella met kip
Paprikapaella met kip
bewaar

Paprikapaella met kip

De nationale trots van Spanje, maar dan nét even anders.

25 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipdijfilet

2

uien

2 tenen

knoflook

15 g

ongezouten roomboter

1½ el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus

1 zak

paprikamix

300 g

Lassie paellarijst

700 ml

kippenbouillon van tablet

250 g

cherrytomaten

De nationale trots van Spanje, maar dan nét even anders.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en de Al-Andalus 5 min.

2

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de (ongekookte) rijst toe aan de kip en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schenk de bouillon bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Laat 15 min. koken.

3

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en roer voor het serveren door de paella.