Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 vellen diepvries filodeeg
- 1 el zonnebloemolie
- 320 g John West tonijnstukken in olijfolie
- 100 g feta
- 75 g rozijnen
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
- 4 middelgrote eieren
- 1 tl zout
- 75 g jonge bladsla met babyspinazie (zak)
- 250 g cherrytomaten
- 1 el olijfolie citroen
Keukenspullen
- springvorm (∅ 24 cm)
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
- Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
- Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.
Advertentie
Ook te zien in
Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
- 6 vellen diepvries filodeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien.
- 1 el zonnebloemolie
Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen.
Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
- 320 g John West tonijnstukken in olijfolie
- 100 g feta
- 75 g rozijnen
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
Laat de tonijn uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout.
Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm.
- 4 middelgrote eieren
- 1 tl zout
Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt.
- 75 g jonge bladsla met babyspinazie
- 250 g cherrytomaten
- 1 el olijfolie citroen
Serveer de quiche met de sla, cherrytomaten en de olijfolie.