Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm

Zééwierpasta!? Klinkt gek, is hartstikke lekker met zijn hartige smaak en goede bite. En vol vezels en eiwitten!

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Zééwierpasta!? Klinkt gek, is hartstikke lekker met zijn hartige smaak en goede bite. En vol vezels en eiwitten! 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Bak de roerbakgroente 4 min. op hoog vuur. Blus af met de vermout. Voeg de slagroom en saffraan toe. Laat 1 min. inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege.
  4. Giet de pasta af en meng met de groente-saffraansaus. Serveer met de zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zeewierpasta met groentesaus & zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm

1
1
  • 100 g zeewiertagliatelle

Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
  • 3 el witte vermout

Verhit ondertussen de olie in een wok. Bak de roerbakgroente 4 min. op hoog vuur. Blus af met de vermout.

3
3
  • 200 ml slagroom
  • 0.05 g saffraan

Voeg de slagroom en saffraan toe. Laat 1 min. inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 350 g zalm

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege.

6
6

Giet de pasta af en meng met de groente-saffraansaus. Serveer met de zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.