bewaar
Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
bewaar

Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus

Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren-speltpenne

4 el

arachideolie

800 g

verse Hollandse roerbakgroente

2

citroenen

450 g

diepvries zeevruchten

660 ml

tomato frito

250 g

mascarpone

80 g

koelverse babyboerenkool

Dit heb je nodig

  • rasp

Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.

3

Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

4

Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.

5

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.

tip

combinatietipZeevruchten is de verzamelnaam voor verschillende schaal- en schelpdieren uit de zee. In de mix die wordt gebruikt voor dit gerecht zitten bijvoorbeeld mosselen, garnalen en inktvis. Die maken de pastasaus in dit recept helemaal af, maar zijn ook lekker op een pizza of in een paella.