Ge­vul­de prui­men met can­tuc­ci­ni en ro­zij­nen

Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen. 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de cantuccini boven een kom en meng ze met de rozijnen, het eidooier, de boter en bruine suiker. Verdeel het mengsel over de holtes van de pruimen en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde pruimen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

In plaats van cantuccini kun je ook bitterkoekjes gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een bolletje (vanille)ijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de prui­men met can­tuc­ci­ni en ro­zij­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 pruimen

Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal.

3
3
  • 4 cantuccini
  • 2 el rozijnen
  • 1 eidooier
  • 1 el boter
  • 1 el bruine suiker

Verkruimel de cantuccini boven een kom en meng ze met de rozijnen, het eidooier, de boter en bruine suiker.

4
4
  • 2 el amandelschaafsel

Verdeel het mengsel over de holtes van de pruimen en bestrooi met het amandelschaafsel.

5
5

Bak de gevulde pruimen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

In plaats van cantuccini kun je ook bitterkoekjes gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een bolletje (vanille)ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.