Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham­reep­jes

Heerlijk met dé Italiaanse smaakmaker: pesto.

(33) waardeer
italiaans hoofdgerecht Heerlijk met dé Italiaanse smaakmaker: pesto. 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel wat zout toe. Kook in 9 min. beetgaar. Kook de tagliatelle de laatste 4 min. mee. Halveer ondertussen de aspergebroccoli en kook de laatste 2 min. mee. Giet de bonen, pasta en aspergebroccoli af.
  2. Verhit de helft van de olie in de koekenpan en bak de hamreepjes 5 min. Schep regelmatig om.
  3. Zet het vuur uit en meng de sperziebonen, pasta, aspergebroccoli, pesto en de rest van de olie door de ham. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Serveer de rest van de kaas erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2016 , Allerhande Box week 11 2017 , Allerhande Box Week 43 2017

Pasta pesto met groene groenten en hamreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham­reep­jes

1
1
  • 600 g verse sperziebonen

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel wat zout toe.

2
2
  • 500 g verse tagliatelle
  • 200 g aspergebroccoli

Kook in 9 min. beetgaar. Kook de tagliatelle de laatste 4 min. mee. Halveer ondertussen de aspergebroccoli en kook de laatste 2 min. mee. Giet de bonen, pasta en aspergebroccoli af.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 200 g hamreepjes

Verhit de olie in de koekenpan en bak de hamreepjes 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 90 g koelverse pestospread
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 90 g Parmigiano Reggiano

Zet het vuur uit en meng de sperziebonen, pasta, aspergebroccoli, pestospread en de olie door de ham. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Serveer de rest van de kaas erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.