Bloem­kool­piz­za's met to­maat en pad­den­stoe­len

Net zo lekker als traditionele pizza, maar dan met extra groente in de bodem.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Net zo lekker als traditionele pizza, maar dan met extra groente in de bodem. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed per 2 pizza's een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
  3. Verdeel de tomato frito over de pizzabodem(s) en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paddenstoelenmix, mozzarellablokjes en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven. Bak je meer dan 2 pizza's op bakplaten onder elkaar, wissel dan de bakplaten halverwege om.
  4. Haal de pizza(’s) uit de oven, leg op elk bord een pizza en verdeel de rucola erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2017, Allerhande Box

Bloemkoolpizza's met tomaat en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­piz­za's met to­maat en pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed per 2 pizza's een bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • 400 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.

3
3
  • 350 ml tomato frito
  • 4 bloemkoolpizzabodems

Verdeel de tomato frito over de pizzabodem(s) en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Verdeel de paddenstoelenmix, mozzarellablokjes en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodem(s). Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g rucola

Bak de pizza('s) ca. 10 min. in de oven. Bak je meer dan 2 pizza's op bakplaten onder elkaar, wissel dan de bakplaten halverwege om. Haal de pizza’s uit de oven, leg op elk bord een pizza bord en verdeel de rucola erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.