Al-an­dal­us worst met bie­ten-kool­ra­bi­sa­la­de

Met een frisse munt-yoghurtdip om het helemaal af te maken.

(7) waardeer
hoofdgerecht Met een frisse munt-yoghurtdip om het helemaal af te maken. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer, meng met 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de worsten goudbruin en gaar in 15 min. Keer regelmatig.
  3. Schil ondertussen de koolrabi met een dunschiller en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Schil de winterpeen, verwijder de onderste centimeter en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Meng de koolrabi, winterpeen en de bietjes.
  4. Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd, azijn en gemalen koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Meng de dressing met de peterselie door de groente.
  5. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Serveer de worst met de krieltjes, de bietensalade en de muntyoghurt.

bereidingstip:

Je kunt de braadworsten ook op de barbecue bereiden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2017 , Allerhande Box

Al-andalus worst met bieten-koolrabisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Al-an­dal­us worst met bie­ten-kool­ra­bi­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg krieltjes
  • 2 el traditionele olijfolie

Was de krieltjes en halveer, meng met de olie, peper en zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

4
4
  • 4 vadouvan braadworsten

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de worsten goudbruin en gaar in 15 min. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 koolrabi

Schil ondertussen de koolrabi met een dunschiller en snijd in flinterdunne reepjes (julienne).

6
6
  • 2 winterpenen
  • 400 g geraspte bietjes

Schil de winterpeen, verwijder de onderste centimeter en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Meng de koolrabi, winterpeen en de bietjes.

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

7
7
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el Franse mosterd
  • 2 el azijn
  • 3 tl Ketoembar gemalen koriander

Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd, azijn en gemalen koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn. Meng de dressing met de peterselie door de groente.

9
9
  • 8 g verse munt
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Serveer de worst met de krieltjes, de bietensalade en de muntyoghurt.

bereidingstip:

Je kunt de braadworsten ook op de barbecue bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.