Far­f­al­le met ri­cot­ta­ge­hakt­bal­le­tjes en ge­gril­de groen­ten

Heerlijk, deze gehaktballetjes met een Italiaanse touch!

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk, deze gehaktballetjes met een Italiaanse touch! 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol(en), halveer de knol(en) in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de venkel en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Meng het gehakt met de helft van de ricotta, het zout, citroenrasp en venkelzaad. Kneed goed door. Vorm er met vochtige handen balletjes van: 5 per persoon. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
  3. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe. Kook de pasta in 10 min. beetgaar en giet af. Voeg ondertussen de pastasaus toe aan de gehaktballetjes. Laat 5 min. zachtjes sudderen. Meng de pasta met de geroosterde groenten en verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus met balletjes erop. Verdeel de rest van de ricotta erover en serveer met de citroenpartjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 04 - Over de vloer bij de boer, Allerhande Box week 30 2017, Allerhande Box

Farfalle met ricottagehaktballetjes en gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met ri­cot­ta­ge­hakt­bal­le­tjes en ge­gril­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol(en), halveer de knol(en) in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten in parten. Verdeel de venkel en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes.

6
6
  • 400 g rundergehakt
  • 100 g ricotta
  • 1 tl zout
  • 3 tl gemalen venkelzaad

Meng het gehakt met de ricotta, het zout, citroenrasp en venkelzaad. Kneed goed door.

7
7
  • 2 el olijfolie

Vorm er met vochtige handen balletjes van: 5 per persoon. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

Tip: Je draait de gehaktballetjes met natte handen, zodat het gehakt makkelijk rolt en niet aan je handen blijft plakken.

8
8
  • 300 g farfalle

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe. Kook de pasta in 10 min. beetgaar en giet af.

9
9
  • 450 g verse pastasaus napolitana

Voeg ondertussen de pastasaus toe aan de gehaktballetjes. Laat 5 min. zachtjes sudderen.

10
10

Meng de pasta met de geroosterde groenten en verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus met balletjes erop.

11
11
  • 100 g ricotta

Verdeel de rest van de ricotta erover en serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.