Bloem­kool­cous­cous met ge­le cur­ry en ei

Je gebruikt het als couscous in een wokgerecht, maar het is bloemkool!

(115) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Je gebruikt het als couscous in een wokgerecht, maar het is bloemkool! 4 personen
3 115

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.
  2. Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.
  3. Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Tip:

Geen keukenmachine? Kies dan kant-en-klare bloemkoolrijst.

video

Bloem­kool­rijst met mil­de cur­ry en groen­te

15-seconden-koken - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bloemkoolcouscous met gele curry en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cous­cous met ge­le cur­ry en ei

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte.

2
2
  • 1 bloemkool

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.

3
3

Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine.

4
4

Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.

5
5
  • 1½ el sesamolie
  • 800 g Thaise wokgroente

Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min.

6
6
  • 70 g Faitrade gele curry kruidenpasta
  • 400 ml kokosmelk light

Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.

7
7
  • 1½ el sesamolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur.

8
8

Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.