Groen­te­rij­ke na­si met zelf­ge­maak­te at­jar

Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover. Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak 3 min. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel.
  3. Draai het vuur hoog, voeg de Chinese wokgroente, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en schep om. Serveer de nasi met de eieren en de atjar.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­rij­ke na­si met zelf­ge­maak­te at­jar

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 150 g peen julienne
  • 320 g Amsterdamse uien

Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover.

3
3

Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.

4
4
  • 1 ui
  • 4 el arachideolie

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min.

5
5
  • 4 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 2 el sambal manis

Snijd de knoflook fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak nog 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 180 g tofu roerbakgehakt

Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel.

8
8
  • 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
  • 200 g gesneden spitskool
  • 6 el ketjap manis

Draai het vuur hoog, voeg de Chinese wokgroente, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min.

9
9
  • 2 el arachideolie
  • 4 eieren

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.

10
10

Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en schep om. Serveer de nasi met de eieren en de atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.