Hum­mus

Deze dip zelf maken is zó gepiept: mix kikkererwten, sesamolie en komijnzaad, en klaar is kees!

(10) waardeer
midden-oosters bijgerecht Deze dip zelf maken is zó gepiept: mix kikkererwten, sesamolie en komijnzaad, en klaar is kees! 4 personen
2 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de sesamolie, het komijnzaad en water in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Voeg als garnering 1 el geroosterd sesamzaad en 1 el olijfolie toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hum­mus

1
1
  • 350 g kikkererwten in blik
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 3 el water

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de sesamolie, het komijnzaad en water in een hoge beker.

2
2

Pureer met de staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Voeg als garnering 1 el geroosterd sesamzaad en 1 el olijfolie toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.