
Italiaanse stamp met zalmfilet
Lekker veel groente, gemarineerde zalm: dit gerecht is een overheerlijke smaakexplosie.
Ingrediënten
4 personen
4
verse zalmfilets
4 vellen
gekruid bakpapier zalm-dille-citroen
4 el
traditionele olijfolie
500 g
Italiaanse roerbakmix
900 g
verse aardappelpuree
1
citroen
250 g
mozzarella
500 g
gegrilde courgette
Dit heb je nodig
magnetron
Aan de slag
Bereid de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de citroen in partjes.
Snijd de mozzarella in repen en wikkel deze in de courgette tot een rolletje.
Meng de roerbakgroente met de puree. Verdeel de zalm over de borden en leg de citroenpartjes erop. Serveer de zalm met de stamp en courgetterolletjes.
bereidingstipJe kunt ook een hele courgette gebruiken. Snijd dan 500 g courgette in plakken van 1/2 cm en bestrijk met een dun laagje olie. Gril in delen ca. 5 min. in de grillpan. Keer regelmatig.
combinatietipLekker met basilicum.