bewaar
Italiaanse stamp met zalmfilet
Italiaanse stamp met zalmfilet
bewaar

Italiaanse stamp met zalmfilet

Lekker veel groente, gemarineerde zalm: dit gerecht is een overheerlijke smaakexplosie.

17 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

verse zalmfilets

4 vellen

gekruid bakpapier zalm-dille-citroen

4 el

traditionele olijfolie

500 g

Italiaanse roerbakmix

900 g

verse aardappelpuree

1

citroen

250 g

mozzarella

500 g

gegrilde courgette

Dit heb je nodig

  • magnetron

Lekker veel groente, gemarineerde zalm: dit gerecht is een overheerlijke smaakexplosie.

Aan de slag

1

Bereid de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

3

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de citroen in partjes.

4

Snijd de mozzarella in repen en wikkel deze in de courgette tot een rolletje.

5

Meng de roerbakgroente met de puree. Verdeel de zalm over de borden en leg de citroenpartjes erop. Serveer de zalm met de stamp en courgetterolletjes.

tip

bereidingstipJe kunt ook een hele courgette gebruiken. Snijd dan 500 g courgette in plakken van 1/2 cm en bestrijk met een dun laagje olie. Gril in delen ca. 5 min. in de grillpan. Keer regelmatig.

combinatietipLekker met basilicum.