Tom kha kip

Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit!

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit! 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de maaltijdsoep over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui. Serveer met de rijst en een partje limoen.

variatietip:

Houd je van pittig? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid currypasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tom kha kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom kha kip

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 2 kipfilet
  • 250 g kastanjechampignons

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 35 g rode currypasta

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 400 g Thaise wolgroente prei & rode peper
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.

5
5
  • 1 limoen
  • ½ bosje salade-ui

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes.

6
6

Verdeel de maaltijdsoep over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui. Serveer met de rijst en een partje limoen.

variatietip:

Houd je van pittig? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid currypasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.