Ver­se ra­vi­o­li met kip­fi­lethaas­jes en to­ma­ten­saus

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien en knoflook schoon en snipper ze. Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm dik. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd elk kipfilethaasje schuin doormidden en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Breng voor de ravioli een ruime pan water aan de kook. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kipfilethaasjes 1 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de paprikareepjes en tomatenstukjes toe en verwarm 2 min. op laag vuur.
  3. Voeg als het water kookt de ravioli en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.555 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016, Allerhande Box week 5 2017

Verse ravioli met kipfilethaasjes en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ra­vi­o­li met kip­fi­lethaas­jes en to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette

Maak de uien en knoflook schoon en snipper ze. Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm dik.

2
2
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 250 g kipfilethaasjes

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd elk kipfilethaasje schuin doormidden en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el olijfolie

Breng voor de ravioli een ruime pan water aan de kook. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kipfilethaasjes 1 min. op middelhoog vuur.

4
4

Keer regelmatig. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak nog 4 min. mee.

5
5
  • 425 ml polpa au basilic

Schep regelmatig om. Voeg de paprikareepjes en tomatenstukjes toe en verwarm 2 min. op laag vuur.

6
6
  • 500 g verse ravioli met 5 kazen

Voeg als het water kookt de ravioli en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar.

7
7
  • 75 g geraspte kaas voor pasta

Giet de pasta af en verdeel over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.