Zo­mer­se cous­cous met ore­ga­no-pa­pri­ka­braad­worst

Wat een rijkdom aan smaken! Kruidig, fris én zoet.

(14) waardeer
hoofdgerecht Wat een rijkdom aan smaken! Kruidig, fris én zoet. 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en baharat in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Schil de koolrabi met de dunschiller, snijd in plakken van 1 cm breed en snijd deze in blokjes van 1 cm. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de appel, snijd deze ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de pruimen in reepjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn (de steeltjes worden niet gebruikt).
  4. Meng de koolrabi, komkommer, appel en dressing door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de braadworsten en bestrooi met de selderij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en zijn niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 29 2017 , Allerhande Box

Zomerse couscous met oregano-paprikabraadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se cous­cous met ore­ga­no-pa­pri­ka­braad­worst

1
1
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water
  • 1 el baharat kruidenmix

Meng de couscous en baharat in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 varkensbraadworsten al andalus

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 13 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 400 g koolrabi

Schil de koolrabi met de dunschiller, snijd in plakken van 1 cm breed en snijd deze in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

5
5
  • 1 Braeburn appel
  • 180 g gewelde pruimen

Was de appel, snijd deze ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de pruimen in reepjes.

6
6
  • 20 g verse selderij
  • 140 g vadouvan-vinaigrette

Snijd de blaadjes van de selderij fijn (de steeltjes worden niet gebruikt). Meng de koolrabi, komkommer, appel en dressing door de couscous.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de braadworsten en bestrooi met de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.