Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er een salsa bij te maken, bijvoorbeeld.

(17) waardeer
hoofdgerecht Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er een salsa bij te maken, bijvoorbeeld. 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe. Meng de olie door de meloensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Serveer de tonijn met de meloensalsa.

variatietip:

Witte-tonijnsteaks zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt de steaks ook vervangen door kabeljauwhaasjes. Kijk voor de bereidingstijd hiervan op de verpakking.

combinatietip:

Lekker met grove guacamolesalade van gegrilde groenten. Kijk elders op deze website voor een recept.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Witte-tonijnsteak met watermeloen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

1
1

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.

2
2
  • 250 g watermeloenen

Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.

3
3
  • 10 g verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe.

4
4
  • 50 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de olie door de meloensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 witte-tonijnsteaks
  • 1 el traditionele olijfolie

Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege.

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo

02:52 min.

6
6

Serveer de tonijn met de meloensalsa.

variatietip:

Witte-tonijnsteaks zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt de steaks ook vervangen door kabeljauwhaasjes. Kijk voor de bereidingstijd hiervan op de verpakking.

combinatietip:

Lekker met grove guacamolesalade van gegrilde groenten. Kijk elders op deze website voor een recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.