Ge­gril­de spek­lap­jes met ge­pof­te aard­ap­pel

De smaak van een zomerse avond: lekkers van de grill.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De smaak van een zomerse avond: lekkers van de grill. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, halveer (met schil) in de lengte en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 30 min gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Giet af, laat goed uitlekken en halveer de kolven.
  3. Meng ⅓ van de olie met de picadillo, peper en eventueel zout en bestrijk de speklapjes met de marinade. Verhit de grillpan en gril de speklapjes 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Pel ondertussen de uien, halveer en snijd in halve ringen. Doe in een kom, giet er kokend water over en laat staan tot gebruik. Was de tomaten en snijd in blokjes.
  5. Verhit de grillpan opnieuw en gril de maiskolven in 6 min. rondom goudbruin.
  6. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de ui uitlekken en meng met de tomaten, ⅓ van de peterselie, de azijn en de rest van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Meng de rest van de peterselie met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie en verdeel ze over de borden. Schep de peterselieyoghurt over de aardappelen en verdeel de speklapjes, mais en tomatensalade over de borden.

bereidingstip:

Je kunt de speklapjes, aardappelen en maiskolven natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 29 2017, Allerhande Box

Gegrilde speklapjes met gepofte aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de spek­lap­jes met ge­pof­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 grote pofaardappelen

Was de aardappelen, halveer (met schil) in de lengte en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in het midden van de oven in ca. 30 min gaar.

3
3
  • 2 maiskolven

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Giet af, laat goed uitlekken en halveer de kolven.

4
4
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl picadillo
  • 700 g speklapjes à la minute

Meng de olie met de picadillo, peper en eventueel zout en bestrijk de speklapjes met de marinade.

5
5

Verhit de grillpan en gril de speklapjes 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

6
6
  • 2 rode uien

Pel ondertussen de ui, halveer en snijd in halve ringen. Doe in een kom, giet er kokend water over en laat staan tot gebruik.

7
7
  • 5 trostomaten

Was de tomaten en snijd in blokjes.

8
8
  • 15 g peterselie

Verhit de grillpan opnieuw en gril de maiskolven in 6 min. rondom goudbruin. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

9
9
  • ½ el azijn
  • 1 el olijfolie

Laat de ui uitlekken en meng met de tomaten, ⅓ van de peterselie, de azijn en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 150 g extra milde yoghurt

Meng de rest van de peterselie met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden.

12
12

Schep de peterselieyoghurt over de aardappelen en verdeel de speklapjes, mais en tomatensalade over de borden.

bereidingstip:

Je kunt de speklapjes, aardappelen en maiskolven natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.