Pit­ti­ge cur­ry met kip en groe­ne groen­ten

Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik staan met de deksel op de pan.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui en kipdijfiletreepjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 6 min. zachtjes koken.
  3. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over de kommen of diepe borden en schep de curry erop.

variatietip:

Liever een iets minder pittige variant? Halveer dan de hoeveelheid currypasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige curry met kip en groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge cur­ry met kip en groe­ne groen­ten

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik staan met de deksel op de pan.

2
2
  • 4 uien
  • 1 el olijfolie
  • 57 g groene currypasta

Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g verse doperwten

Voeg de ui en kipdijfiletreepjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng aan de kook.

4
4

Laat op laag vuur 6 min. zachtjes koken.

5
5
  • 200 g babyspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout.

6
6

Verdeel de rijst over de kommen of diepe borden en schep de curry erop.

variatietip:

Liever een iets minder pittige variant? Halveer dan de hoeveelheid currypasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.