Pap­par­del­le met ven­kel, as­per­ges en knof­look­kip

In een handomdraai op en top Italië op tafel.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In een handomdraai op en top Italië op tafel. 2 personen
3 20

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel zout toe. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 2 min. de tijm toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de knoflook en roerbakgroente, behalve de spinazie, ca. 3 min. Blus af met de kookroom, draai het vuur laag en laat 3 min. stoven. Schep de laatste minuut de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Voeg ondertussen de pappardelle toe aan het kokende water en kook in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet. Vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de saus en voeg 50 ml opgevangen kookvocht toe. Schep de pasta op de borden en verdeel de kiphaasjes erover. Boen de halve citroen schoon, snijd in parten en serveer erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Het oog wil ook wat. Garneer met een extra takje tijm voor een mooi opgemaakt bord.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 10 2017

Pappardelle met venkel, asperges en knoflookkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met ven­kel, as­per­ges en knof­look­kip

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel zout toe.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 225 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4

Voeg de laatste 2 min. de tijm toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 380 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de knoflook en roerbakgroente, behalve de spinazie, ca. 3 min.

6
6
  • 125 g kookroom

Blus af met de kookroom, draai het vuur laag en laat 3 min. stoven. Schep de laatste minuut de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 250 g verse pappardelle

Voeg ondertussen de pappardelle toe aan het kokende water en kook in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet.

8
8

Vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de saus en voeg 50 ml opgevangen kookvocht toe.

9
9
  • ½ citroen

Schep de pasta op de borden en verdeel de kiphaasjes erover. Boen de halve citroen schoon, snijd in parten en serveer erbij.

serveertip:

Het oog wil ook wat. Garneer met een extra takje tijm voor een mooi opgemaakt bord.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.