Oosterse varkensfiletreepjes met groene roerbak en rijst
De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember.
Ingrediënten
4 personen
300 g
basmatirijst
520 g
varkensfiletlapjes
2 el
traditionele olijfolie
500 g
broccoli
30 g
gemalen kokos
2 el
sesamolie
175 g
koelverse edamame sojabonen
1 el
verse gember
3 el
Japanse sojasaus
15 g
verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokos op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gember. Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min. Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos. Snijd de koriander grof. Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.
Oosterse varkensfiletreepjes met groene roerbak en rijst
De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember.

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokos op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gember. Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min. Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos. Snijd de koriander grof. Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.
variatietip:Lekker met geroosterde zwarte en/of witte sesamzaadjes.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g basmatirijst
520 g varkensfiletlapjes
2 el traditionele olijfolie
500 g broccoli
30 g gemalen kokos
2 el sesamolie
175 g koelverse edamame sojabonen
1 el verse gember
3 el Japanse sojasaus
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan