Oos­ter­se var­kens­fi­let, rijst en groe­ne roer­bak

De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember.

(20) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember. 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokos op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Rasp de gember. Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min. Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos. Snijd de koriander grof. Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.

variatietip:

Lekker met geroosterde zwarte en/of witte sesamzaadjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Allerhande Box Week 35 2017 , Allerhande Box

Oosterse varkensfilet, rijst en groene roerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se var­kens­fi­let, rijst en groe­ne roer­bak

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 520 g varkensfiletlapjes
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

4
4
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af.

5
5
  • 30 g gemalen kokos

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokos op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 2 el sesamolie
  • 175 g koelverse edamame sojabonen
  • 1 el verse gember
  • 3 el Japanse sojasaus

Rasp de gember. Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min.

7
7
  • 15 g verse koriander

Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos. Snijd de koriander grof.

8
8

Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.

variatietip:

Lekker met geroosterde zwarte en/of witte sesamzaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.