Pan­za­nel­la

Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis. 4 personen
4 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de helft van de olie in een kom en pers de helft van de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder stromend water. Meng alles in een schaal. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kapperappeltjes en olijven uitlekken
  3. Schenk de rest van de olie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

bereidingstip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Panzanella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la

1
1
  • 1 ciabatta

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Doe de olie in een kom en pers de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe en meng door elkaar.

3
3

Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

4
4
  • 2 rode uien
  • 5 tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes.

5
5
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.

6
6
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 105 g kapperappeltjes
  • 120 g zwarte olijven

Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kapperappeltjes en olijven uitlekken.

7
7
  • 400 g kikkererwten

Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder stromend water. Meng alles in een schaal.

8
8
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Schenk de olie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de teen knoflook erboven.

9
9

Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing.

10
10
  • 260 g gerookte makreel

Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

bereidingstip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.