Ver­se pas­ta met kro­kan­te Cop­pa di Par­ma

De heerlijke rucola-olijven-knoflooktapenade maak je gemakkelijk zelf.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De heerlijke rucola-olijven-knoflooktapenade maak je gemakkelijk zelf. 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
  2. Snijd ondertussen de knoflook en de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, olijven en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de tomaten en schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten. Bak de tomaten met peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Vang een kopje kookvocht op.
  5. Meng de tapenade door de pasta en courgette. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Meng de tomaten en de rest van de rucola erdoor. Verdeel over diepe borden en breek de rauwe ham in stukjes erboven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Settesoli Syrah Nero d'Avola.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans, Allerhande Box week 38 2016, Allerhande Box week 31 2017

Verse pasta met krokante Coppa di Parma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pas­ta met kro­kan­te Cop­pa di Par­ma

1
1
  • 2 el (olijf)olie
  • 80 g Coppa di Parma

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege.

2
2

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g rucola

Snijd ondertussen de knoflook en de helft van de rucola grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el (olijf)olie
  • 400 g olijven met citroen

Doe de knoflook, olijven en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 courgettes

Halveer de tomaten en schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten.

6
6

Bak de tomaten met peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.

7
7
  • 500 g verse spaghetti

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

8
8

Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Vang een kopje kookvocht op.

9
9

Meng de tapenade door de pasta en courgette. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.

10
10
  • 35 g rucola

Meng de tomaten en de rest van de rucola erdoor. Verdeel over diepe borden en breek de rauwe ham in stukjes erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.