Maal­tijd­sa­la­de ni­çoi­se

Boordevol smaken: zilte tonijn, frisse olijven met citroen en zoete rode ui.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Boordevol smaken: zilte tonijn, frisse olijven met citroen en zoete rode ui. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder onder koud stromend water (blancheren). Verdeel over een platte schaal.
  2. Laat ondertussen de linzen, tonijn en olijven apart van elkaar uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.
  3. Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn erover en garneer met de olijven.

bereidingstip:

Wil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 600 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar.

2
2

Giet af en laat afkoelen onder onder koud stromend water (blancheren). Verdeel over een platte schaal.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

3
3
  • 620 g linzen
  • 320 g tonijn
  • 200 g groene olijven gevuld met citroen

Laat ondertussen de linzen, tonijn en olijven apart van elkaar uitlekken.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 rode uien

Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.

5
5
  • 6 el (olijf)olie
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd

Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette.

6
6
  • 75 g veldsla

Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de tonijn erover en garneer met de olijven.

bereidingstip:

Wil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.