bewaar
Zelfgemaakte pittige sambal
Zelfgemaakte pittige sambal
bewaar

Zelfgemaakte pittige sambal

Lekker in Indische gerechten zoals nasi. Maar sambal maakt ook van een gewone snee brood met kaas een lekker pittige variant.

10 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

50 g

rawitt pepers rood & groen

200 g

sjalotten

3

tenen knoflook

2 stengels

koelverse sereh citroengras

4 el

arachideolie

1 tl

gemalen laos

4 el

kokosbloesemsuiker

400 g

tomatenblokjes

100 ml

water

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • weckpot (à 500 ml)

Lekker in Indische gerechten zoals nasi. Maar sambal maakt ook van een gewone snee brood met kaas een lekker pittige variant.

Aan de slag

1

Snijd de steelaanzet van de pepers, halveer de sjalotten. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal tot een grove pasta. Verwijder de buitenste (droge) bladeren van de serehstengel. Kneus met het lemmet van een breed mes het dikste deel en halveer in de lengte.

2

Verhit de olie in een pan en fruit de peperpasta, laos en het citroengras 5 min. Voeg de suiker, tomatenblokjes en water toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur koken. Schep af en toe om. Draai het vuur uit en laat de sambal in 1 uur goed afkoelen. Schep in de schone weckpot.

tip

bewaartipDe sambal is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.

algemeenDit recept is goed voor ongeveer 400 ml saus.