Ham­bur­ger met spi­na­zie­sa­la­de en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak.

(18) waardeer
hoofdgerecht De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in frites van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster onder in de oven in ca. 25 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites). Bak de laatste 10 min. de broodjes boven in de oven op een rooster af.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de helft van de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Doe de spinazie in een hoge beker, verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.
  5. Doe ondertussen de rest van de spinazie in een kom. Snijd de radijs in partjes en voeg toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng ⅓ van de spinaziespread met het citroenrasp, 1 el citroensap (bij 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Meng door de salade.
  6. Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant. Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de spinaziesalade en zoete-aardappelfrites.

serveertip:

De salade wordt extra lekker als je er wit en/of zwart sesamzaad over strooit.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in) , Allerhande Box Week 14 2018 , Allerhande Box , Receptkaart 2018 week 43-44

Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger met spi­na­zie­sa­la­de en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen

Snijd de zoete aardappelen in de lengte in frites van 1 cm dik.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster onder in de oven in ca. 25 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites).

4
4
  • 4 boulognebroodjes

Bak de laatste 10 min. de broodjes boven in de oven op een rooster af.

5
5
  • 150 g verse spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen.

6
6
  • 150 g witte kaas 45+

Doe de spinazie in een hoge beker, verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 hamburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 150 g verse spinazie
  • 1 bos radijs
  • 1 citroen

Doe ondertussen de rest van de spinazie in een kom. Snijd de radijs in partjes en voeg toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

9
9
  • 2 el mayonaise

Meng ⅓ van de spinaziespread met het citroenrasp, 1 el citroensap (bij 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Meng door de salade.

10
10
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant.

11
11

Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de spinaziesalade en zoete-aardappelfrites.

serveertip:

De salade wordt extra lekker als je er wit en/of zwart sesamzaad over strooit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.