Ge­krui­de var­kens­haas met pu­ree en ho­ning­wor­tel­tjes

Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India. 4 personen
4 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan water en eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
  2. Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de garam masala en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege.
  3. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg de honing en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Voeg naar smaak peper toe. Verwijder de steranijs.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper.
  5. Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
  6. Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Rosemount Grenache Shiraz.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 5 2017, Allerhande Box

Gekruide varkenshaas met puree en honingworteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de var­kens­haas met pu­ree en ho­ning­wor­tel­tjes

1
1
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen
  • 200 g verse doperwten

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water en eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.

2
2
  • 540 g varkenshaas
  • 1 tl garam masala

Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de garam masala en eventueel zout.

3
3
  • 30 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin.

4
4

Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege.

5
5
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 2 el (olijf)olie
  • 4 g steranijs*

Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur.

6
6
  • 2 el honing
  • 100 ml kraanwater

Voeg de honing en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven.

7
7

Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Voeg naar smaak peper toe. Verwijder de steranijs.

8
8

Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten.

9
9
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper.

10
10
  • 10 g platte peterselie
  • 30 g boter
  • 4 el melk

Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

11
11

Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.