bewaar
Tosti makreel-avocado
Tosti makreel-avocado
bewaar

Tosti makreel-avocado

Makreel op een tosti? Moet je eens proberen!

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

verse graatloze makreelfilet

1

eetrijpe avocado

4

Tasty Tom trostomaten

120 g

Ilchester Cheddar tophat 48+

8 sneetjes

speltbrood

2 el

ongezouten roomboter

½ bakje

tuinkers

1 el

dijonnaise

Makreel op een tosti? Moet je eens proberen!

Aan de slag

1

Scheur de makreel in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.

2

Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.