Gem­berolie

Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

  • bijgerecht
  • 1 stuk
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken. 1 stuks
4 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.
  2. Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).

combinatietip:

Lekker om mee te roerbakken (warm, goed schudden voor gebruik).

bewaartip:

Bewaar de olie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags

Gemberolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gem­berolie

1
1
  • 6 cm gember
  • 2 el komijnzaad

Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.

2
2
  • 500 ml arachideolie

Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).

combinatietip:

Lekker om mee te roerbakken (warm, goed schudden voor gebruik).

bewaartip:

Bewaar de olie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.