Kip Jim­ba­laya

Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.

(53) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje. 4 personen
3 53

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip en caribbean spice 2 min.
  3. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven.
  4. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016 , Allerhande Box Week 50 2017

Kip Jimbalaya

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip Jim­ba­laya

1
1
  • 325 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 1 zak puntpaprikamix
  • 2 tenen knoflook

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 200 g kipdijfiletreepjes
  • 2½ el Carribean spice

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip en caribbean spice 2 min.

4
4
  • 400 g verse gesneden snijbonen
  • 200 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
  • 1 kippenbouillontablet
  • 50 ml water

Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe.

5
5

Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven.

6
6

Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.