
Wraps met sprinkhanen
Eiwitrijke insecten zijn heel geschikt als vleesvervanger. Ze geven deze bijzondere, Mexicaanse wraps een nootachtige smaak.
Ingrediënten
4 personen
2
uien
2 tenen
knoflook
2 stengels
bleekselderij
2 el
koolzaadolie
30
sprinkhanen
1 el
Caribbean Spice specerijenmelange
1 el
gedroogde oregano
1 kropje
babyromainesla
300 g
mais in blik
150 g
paprika rauwkost
15 g
verse koriander
8
tortillawraps
2
eetrijpe avocado's
175 g
koelverse pittige salsadip
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, selderij en sprinkhanen 3 min. Schep goed om. Voeg de carribbean spice en oregano toe en bak 1 min. mee.
Snijd de sla in dunne reepjes en laat de mais uitlekken. Meng de sla in een kom met de paprikamix en mais. Snijd de koriander grof. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
Beleg de wraps met het sprinkhanenmengsel, de salade, avocado en een schepje salsa. Bestrooi met de koriander en rol op.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Wraps met sprinkhanen
Eiwitrijke insecten zijn heel geschikt als vleesvervanger. Ze geven deze bijzondere, Mexicaanse wraps een nootachtige smaak.

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, selderij en sprinkhanen 3 min. Schep goed om. Voeg de carribbean spice en oregano toe en bak 1 min. mee.
Snijd de sla in dunne reepjes en laat de mais uitlekken. Meng de sla in een kom met de paprikamix en mais. Snijd de koriander grof. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
Beleg de wraps met het sprinkhanenmengsel, de salade, avocado en een schepje salsa. Bestrooi met de koriander en rol op.
combinatietip:Lekker met geraspte kaas. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 uien
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 el koolzaadolie
30 sprinkhanen
1 el Caribbean Spice specerijenmelange
1 el gedroogde oregano
1 kropje babyromainesla
300 g mais in blik
150 g paprika rauwkost
15 g verse koriander
8 tortillawraps
2 eetrijpe avocado's
175 g koelverse pittige salsadip