bewaar
Wraps met sprinkhanen
Wraps met sprinkhanen
bewaar

Wraps met sprinkhanen

Eiwitrijke insecten zijn heel geschikt als vleesvervanger. Ze geven deze bijzondere, Mexicaanse wraps een nootachtige smaak.

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

2 el

koolzaadolie

30

sprinkhanen

1 el

Caribbean Spice specerijenmelange

1 el

gedroogde oregano

1 kropje

babyromainesla

300 g

mais in blik

150 g

paprika rauwkost

15 g

verse koriander

8

tortillawraps

2

eetrijpe avocado's

175 g

koelverse pittige salsadip

Eiwitrijke insecten zijn heel geschikt als vleesvervanger. Ze geven deze bijzondere, Mexicaanse wraps een nootachtige smaak.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, selderij en sprinkhanen 3 min. Schep goed om. Voeg de carribbean spice en oregano toe en bak 1 min. mee.

2

Snijd de sla in dunne reepjes en laat de mais uitlekken. Meng de sla in een kom met de paprikamix en mais. Snijd de koriander grof. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

3

Beleg de wraps met het sprinkhanenmengsel, de salade, avocado en een schepje salsa. Bestrooi met de koriander en rol op.

combinatietipLekker met geraspte kaas. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.