bewaar
Vissaté met pittige satésaus
Vissaté met pittige satésaus
bewaar

Vissaté met pittige satésaus

Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij!

35 min. bereiden
redelijk pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

2

sjalotten

1 tl

gemalen komijn

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

½ tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

2 el

arachideolie

500 g

diepvries kabeljauwhaas

2

Vanka Kawat diepvries purutblaadjes

1 tl

sambal oelek

200 ml

kokosmelk

125 g

pindakaas

1½ el

ketjap manis

50 ml

koud water

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • blender of keukenmachine

  • grillpan

Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij!

Aan de slag

1

Week de satéprikkers in water. Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten. Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta. Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik. Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min. Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om. Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.

3

Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege. Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!

tip

combinatietipLekker met limoen en koriander.

Vissaté met pittige satésaus

Instructievideo - 02:32 min.