bewaar
Meelwormcurry met yoghurt & naanbrood
Meelwormcurry met yoghurt & naanbrood
bewaar

Meelwormcurry met yoghurt & naanbrood

Doe ’ns gek en waag je aan deze Indiase specialiteit. Lékker dat het is!

25 min. bereiden
licht pittig
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

1

rode peper

2 el

koolzaadolie

25 g

meelwormen

1 el

garam masala

70 g

tomatenpuree

400 ml

kokosmelk

1

groentebouillontablet

450 g

diepvries bloemkoolroosjes

350 g

diepvries tuinerwten

4

mini-naanbroodjes

170 g

Griekse yoghurt

Doe ’ns gek en waag je aan deze Indiase specialiteit. Lékker dat het is!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de meelwormen 1 min. Voeg de ui, knoflook, gember en peper toe en bak nog 3 min. Voeg de garam masala toe aan het meelwormmengsel en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk in de pan en verhit al roerend tot een gebonden saus. Los de groentebouillontablet erin op.

3

Voeg de bloemkool en tuinerwten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken. Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de yoghurt en naan er apart bij.

tip

combinatietipLekker met wat blaadjes koriander.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.