Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 middelgroot ei
- 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 25 g ongezouten roomboter
- 320 g Amsterdamse uien
- 800 g kruimige aardappelen
- 400 g pastinaken
- 200 g winterpeen
- 300 g gesneden boerenkool
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.
- Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met gehaktballen.
- Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met eventueel zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 36 g
-
koolhydraten 50 g
waarvan suikers 11 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 320 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 middelgroot ei
- 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin.
Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.
- 320 g Amsterdamse uien
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze.
Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met gehaktballen.
- 800 g kruimige aardappelen
- 400 g pastinaken
- 200 g winterpeen
Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken.
- 300 g gesneden boerenkool
Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met eventueel zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee.
Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.