Ki­proer­bak met pas­ta en cour­get­te

Het mooie aan dit pastagerecht: je bereidt alles in één pan.

(35) waardeer
hoofdgerecht Het mooie aan dit pastagerecht: je bereidt alles in één pan. 2 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de courgette in partjes van 1½ cm.
  2. Voeg de courgette, soepgroente, roerbakpasta en het kokende water toe, roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur in 13 min. garen. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.292 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016 , Allerhande Box Week 38 2018

Kiproerbak met pasta en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­proer­bak met pas­ta en cour­get­te

1
1
  • 200 g kipdijfilet
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur.

2
2
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in partjes van 1½ cm.

3
3
  • 200 g paddenstoelensoepgroente
  • 198 g roerbakpasta bolognese
  • 600 ml kokend water

Voeg de courgette, soepgroente, pasta en het kokende water toe, roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur in 13 min. garen. Roer regelmatig.

4
4
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.