Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Makkelijk: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.

(71) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijk: maak een dubbele portie saus en vries in voor later. 4 personen
3 71

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan het gehakt en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Lekker met blaadjes vers basilicum

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in (laat eerst even afkoelen). Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Op de gezondere toer , Kickstart 10-daagse , Allerhande Box week 50 2016

Snelle spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 dunne preien
  • 300 g winterpenen
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de preien en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes en snijd de bleekselderij in boogjes.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min.

3
3
  • 300 g mager half-om-halfgehakt
  • ½ kippenbouillontablet minder zout

Voeg het gehakt toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.

4
4
  • 300 g volkorenspaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan het gehakt en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper.

6
6

Giet de spaghetti af en verdeel over de borden.

7
7
  • 80 g geraspte belegen 30+ kaas

Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.

serveertip:

Lekker met blaadjes vers basilicum

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in (laat eerst even afkoelen). Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.