In­di­a­se zalm­cur­ry met spi­na­zie & kik­ker­erw­ten

Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India. 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 03 - Alles in een kom, Allerhande Box week 9 2017, Allerhande Box

Indiase zalmcurry met spinazie & kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se zalm­cur­ry met spi­na­zie & kik­ker­erw­ten

1
1
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 4 cm verse gember

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 2 tomaten
  • 1 el (arachide)olie
  • 2 el mild curry paste

Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.

3
3
  • 400 g kikkererwten

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook.

5
5

Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g zalmfilet
  • 400 g wilde spinazie
  • 1 limoen

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof.

7
7

Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min.

8
8

Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.