Varkensfiletreepjes met knolselderijpuree
In de puree zit extra groente verstopt, dat is mooi meegenomen.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g kruimige aardappelen
- 400 g knolselderij
- 1½ el traditionele olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
- 5 g verse platte peterselie
- 260 g varkensfiletlapjes
- 50 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- ovenschaal (15 x 20 cm)
- grillpan
- pureestamper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal. Schep om met 1 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
- Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
serveertip:
Lekker met geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 240 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Varkensfiletreepjes met knolselderijpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkensfiletreepjes met knolselderijpuree
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 200 g kruimige aardappelen
- 400 g knolselderij
Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. gaar.
- 1½ el traditionele olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal.
Schep om met 1 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.
- 5 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter.
- 260 g varkensfiletlapjes
Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
- 50 ml halfvolle melk
Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes.
serveertip:
Lekker met geroosterde hazelnoten.